Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Mexikó kietlen szikláin, tűző napsütésnek kitett hegyeinek és völgyeinek lakói a sokszor bizarr és veszélyes töviseket nevelő Ferocactus-ok vagy  más néven hordókaktuszok.

A bizarr külső ellenére Mexikó őshonos indián lakóinak mégis „barátai” ezek a zord külsejű növények. Testük rengeteg vizet tárol, melyet „megcsapolva” az indiánok, de a szomjas kaktuszkutatók is tiszta ivóvízhez jutnak a forró mexikói fennsíkokon, e mellet egyes fajok termését a Mexikóban citrompótló gyümölcsként is fogyasztják, árusítják.

Hazájukban az őslakosok, mint „haszonnövényt” látták a Hordókaktuszokban, Európába kerülve és elterjedve viszont ezek a fajok hamar népszerűvé váltak a kaktuszkedvelők körében. Mi a népszerűségük oka? Egyértelműen színes tövis fegyverzetük, méretes időskori nagyságuk és pompás sárga vagy lilás virágjuk teszi őket különlegessé.

Újabban igen keresettek  a nemzetségek közötti, gyakran igen különleges tövisezettségű vagy pompás virágú hibridjei, melyek Ferobergia elnevezést kaptak.

Hazánkban is kedveltek  a színes tövisű, bizarr megjelenésű Hordókaktuszok  melyek dísznövénynek sem utolsók , ezért az idei tavaszi országos kiállításunk fókuszába helyeztük ezeket az érdekes növényeket.

Kiállításunkon a nemzetség tucatnyi faja gyönyörű, horgas tövisekkel, termetes testükkel várja látogatóinkat, mindezek mellett természetesen további látványos kaktusz és pozsgásnövény érdekességeket is kínálunk az ország minden részéről érkező kaktuszgyűjtők különleges növény anyagának bemutatásával.

Lehetőség lesz növények vásárlására, a gyermekekről sem feledkezünk meg, szeretettel várjuk őket kézműves foglalkoztatónkba szombat és vasárnap.

A kiállítás a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete szervezésében az ELTE Füvészkertben kerül megrendezésre: május 28-30-ig.

Cím: 1083 Budapest, Illés u. 25.

 

A Budapest rovat további hírei

A Nemzeti Alaptanterv (NAT) 2020 testnevelést érintő tananyagában a korábbinál hangsúlyosabban jelent meg a küzdősportok oktatása, ezért az érintett sportági szakszövetségek összefogtak, és...
"A kortárs művészet engem fejez ki" mottóval indul pénteken a Gallery Weekend Budapest, amelyen tizennégy fővárosi kortárs galéria kiállításai, rendhagyó galériatúrák és tárlatvezetések várják a...
26 ország 116 előadójának részvételével július 19-22 között rendezik meg Budapesten a 13. Európai Precíziós Gazdálkodási Konferenciát – jelentette be Dr. Milics Gábor a konferenciát szervező...
Már közel 900 holdere van a befektetési és jótékonysági kriptovalutának
Ünnepség a nagy argentin író születésének 110. évfordulója alkalmából
Kilenc szabály az ember számára az automatizálás korában
A Magyar Nemzeti Múzeum 2021. június 18-19-én rendezi meg az Hommage à Széchényi Ferenc Összművészeti Fesztivált.
Segítünk, hogy mire kell figyelni a csomagoláson
A Muzsikás számos online koncertet adott a pandémia alatt, de közönség előtt Budapesten most lépnek fel a lezárások után először, június 26-án a Fonóban.
Az elmúlt bő egy évben végletekben működött az ingatlanpiac: volt, hogy teljesen megállt, de voltak olyan időszakok is, amikor rekordok dőltek meg.

A címlapról

Szombattól egy hónapig szünetel a forgalom a Nyugati pályaudvaron -...
Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet...
Felújítják a villamosvágányokat a Nagyenyed utcában, ezért szerdától...
Kedden véget ér a tanítási év és kezdetét veszi az iskolákban a...
- A jelenlegi vízgazdálkodási rendszerekkel nem lehet hatékonyan...
A szentendrei HÉV vonalán modern, akadálymentesített megállók...

Könyvajánló

Kilenc szabály az ember számára az automatizálás korában
A helyi autonómia és a külkapcsolati nyitottság közötti egyensúly kialakítása
Forradalom van készülőben az irodai kalitkákban világszerte!

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.
A XVI. kerületi Magtár utcai aluljáró nem mindenkinek megfelelő méretű.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Enyhítette a Ligetvédő aktivisták büntetését és közérdekű munka helyett megrovásban részesítette őket a Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében - tudatta a bíróság közleményben.
ngyenes bohócdoktoriskolába várj a Mátrix Közhasznú Alapítvány azokat az önkénteseket, akik szeretnének részt venni gyerekek és felnőttek számára szervezett jótékonysági programokban - olvasható az alapítvány keddi közleményében.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat IfYou programjában több mint 15 ezer fiatal került közelebb az önkéntességhez
A BHRG Alapítvány összeállításában a jelenlegi nehéz helyzetben, bezártságban találhatunk segítséget, hogy a gyerekekkel együtt töltött idő jókedvben, közös örömökben legyen gazdag, emellett a mindig hasznos, játszva tanulásra is sor kerüljön.